Elämäni ja kotisivut

Tortillat

Maanantai 19.4.2021 klo 3.41

Tortillat ovat erittäin monikäyttöisiä. Ammenna niillä chili con carnea pane niiden sisään täytettä ja kääri rullalle eväsruoaksi tai tee vanhoista tortilloista sipsejä ja tarjoa niitä dippikastikkeen kanssa. Meksikolaiset kokit tekevät pieniä tortilloja masa harinasta (maissijauhoista) ja vedestä puristamalla taikinapallot litteiksi, mutta se voi olla hidasta puuhaa. Tästä taikinapohjaisesta versiosta tulee hyviä, pehmeitä ja rullattavia tortilloja.

tortilla.jpg

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Kedgeree

Maanantai 19.4.2021 klo 2.57

Kedgeree sisältää riisiä, kalaa ja munaa currylla kevyesti maustetussa kastikkeessa. Entisaikaan kedgereetä nautittiin Englannin maaseudulla aamiaiseksi. Se on kuitenkin erinomaista lounas- tai illallisruokaa, varsinkin vihreiden kasvisten tai salaatin kanssa. Britit muokkasivat tätä Intiasta kotoisin olevaa ruokalajia, jossa oli alun perin linssejä. 

kedgeree-featured-pic-sq-500x500.jpgkampasimpukat.jpg

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Pain au chocolat

Sunnuntai 18.4.2021 klo 6.23

Nämä ranskalaiset suklaapullat ovat hieman vaivalloisia valmistaa, mutta ne ovat niin herkullisia tuoreen kahvin ja appelsiininmehun kanssa aamupalalla, että vaiva kannattaa nähdä. Koska ne ovat erityisesti lasten herkkua, voit tehdä taikinan tai kaksi etukäteen pakastimeen. Suklaapullat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta ne voi myös lämmittää pikaisesti mikroaaltouunissa tai tavallisessa uunissa ennen tarjoilua

pain_au_chocolat.jpg

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Mustikkamuffinit

Sunnuntai 18.4.2021 klo 5.39

Monien mielestä mustikkamuffinit on ylitse muiden. Nämä vaniljamakuiset muffinit  ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ja ne tihkuvat marjaista nestettä. Mustikkamuffinit sopivat erinomaisesti viikonlopun aamiaiselle tai aamupäivän välipalaksi. Ne ovat parhaimmillaan suoraan uunista syötynä.

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Rusina-omenamuffinit

Sunnuntai 18.4.2021 klo 5.04

Muffinien paistuessa ilmassa leijailee herkullinen kanelin tuoksu, ja aika ajoin nenässä tuntuu myös omenainen tuoksahdus. Tässä kaikenikäisten suosikissa on hyvä rakenne, ja se sopii erityisen hyvin lämpimänä aamiaiselle, mutta on myös erinomainen myös eväänä. Muffinit voi halutessaan halkaista ja syödä voin kanssa.

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Smoothiet

Sunnuntai 18.4.2021 klo 4.30

Smoothie on yksi suosituimpia uusia aamiaisherkkuja. Hyvän smoothien tulee olla tasapainoinen  yhdistelmä hedelmiä, kermaisuutta ja makeutta. Yhä useammat suosivat maidonkorvikkeita niiden maun ja terveysvaikutusten vuoksi, vaikka voisivatkin juoda tavallista maitoa, joten olen käyttänyt lehmänmaidon  ja jogurtin  lisäksi soija- kauramaitoa. Noudata ohjeita tai luo omia yhdistelmiä saatavilla olevien ainesten pohjalta.

Rainbow-Smoothie-9B.jpgsmoothie_1.jpgsmoothie_2.jpgsmoothie_3.jpg

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Suolaliha-perunarösti

Sunnuntai 18.4.2021 klo 3.39

Kullanruskeat, rapeaksi paistetut perunat ovat helppotekoinen aamiainen  tai brunssi. Lisää joukkoon suolalihaa ja paista seos röstiksi tai tee perunarösti ilman lihaa (katso muunnelma). Molemmista riittää isollekin joukolle, eikä ajoitus ole sekunnin päälle. Lisukkeita ja muunnelmia voi kehitellä lukuisia.

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Letut amerikkalaiseen tapaan

Lauantai 17.4.2021 klo 6.17

Mielikuva amerikkalainen aamiaisesta on kuuma,  tuore kahvi ja pino paksuja ohukaisia, joissa on rapea ruskea kuori ja joiden pehmeä vaalea sisus imee itseensä hunajaa tai vaahterasiirappia. Voit tarjota enemmän lisukkeita – tuoreita tai kuivattuja hedelmiä ja marjoja ja ripauksen sitruunamehua, jonka maku tulee esiin makeuden läpi – tai jopa nauttia letut tuorejuuston tai paistetun pekonin kanssa.

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Croissantit

Lauantai 17.4.2021 klo 5.38

Lehtevästä taikinasta valmistettu on ylivoimainen aamiaisherkku. Croissantit kannattaa leipoa kylmässä keittiössä pää kylmänä. Ne ovat hyviä sellaisenaan, hillon tai hunajan kanssa tai kinkulla ja hiukan sulaneella juustolla täytettyinä. Leipominen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta se on sen arvoista – varsinkin silloin, jos kaupasta ostetut croissantit ovat kiellettyjä herkkuja.

croissantti.jpg

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

Hunajainen hedelmämysli

Lauantai 17.4.2021 klo 4.18

Tämä helppotekoinen aamiaismysli on herkullista ja terveellistä. Itse tehty mysli on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, jos kaupasta on vaikea löytää valmismysliä, joka ei sisällä gluteenia tai pähkinää. Tee rapeat hunajaköntit  etukäteen. Lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua pähkinöitä, hiutaleita, siemeniä, kuivattuja  tai tuoreita hedelmiä ja marjoja  tai mitä vain aineksia, joista pidät. Mysli säilyy hyvin, joten sitä kannattaa  varata kaappiin ja nauttia tarpeen tullen esimerkiksi jogurtin, viilin tai maidon kanssa.

Avainsanat: Allergisen reseptit 1

« Uudemmat kirjoitukset